Útmutató szerzőknek

A folyóirat még máshol nem publikált tanulmányokat, esttanulmányokat, recenziókat, konferenciabeszámolókat és ismertető tanulmányokat jelentet meg. A tanulmányok megjelentetésének díja nincs.

 

A tanulmányokat kérjük, az alábbi címre küldjék be: tge.szerkesztoseg@gmail.com A szerzőkkel a kommunikáció ezen a címen történik.

 

A tanulmányok beérkezése után az alábbi folyamat zajlik a megjelenésig:

 

A szerzők kb. két héten belül visszajelzést kapnak az alábbiakról:

-       a tanulmányuk beérkezett

-       a tanulmányt a szerkesztőség befogadta-e (a főszerkesztő a befogadáshoz kérheti a tanulmány formai és vagy tartalmi pontosítását), ha nem, ennek indoklása; befogadás esetén a tanulmány kiküldésre kerül két lektor számára

 

A formailag és/vagy tartalmilag nem megfelelő tanulmányokat a szerkesztőség nem fogad be.

 

Lektorálás:

Minden tanulmány (tudományos cikkek, esettanulmányok) kiküldésre kerül két független, anonim lektornak (dupla vak lektorálás). A lektoroknak 3–4 hét áll rendelkezésre, hogy elkészítsék bírálatukat a tanulmányról, a lektori vélemények beérkezése után a szerkesztőség megküldi a szerzőknek döntését a tanulmánnyal kapcsolatban a lektori véleményekkel együtt:

-    a tanulmány közlésre elfogadott

-    a tanulmányban nem szükséges javítás

-    a tanulmányban csak formai javítások szükségesek

-    a tanulmányban csak tartalmi javítások szükségesek

-    a tanulmányban formai és tartalmi javítások is szükségesek

-    a tanulmány közlését a szerkesztőség elutasítja

 

Egy támogató és egy elutasító lektori vélemény esetén a tanulmány kiküldésre kerül egy harmadik lektornak.

 

Szerzői javítás:

A lektori vélemények alapján szükséges javításokra a szerzők átlagosan 10–20 napot kapnak. A lektori vélemények mellett a főszerkesztő is kérhet formai és/vagy tartalmi javítást.

 

Nyelvi lektorálás:

Az angol nyelvű tanulmányok esetében a javított tanulmány az olvasószerkesztés előtt nyelvi lektoráláson is átesik.

 

Olvasószerkesztés:

A javított tanulmányok minden esetben olvasószerkesztésen esnek át, melynek során a szerzőktől további formai és/vagy tartalmi javítások, pontosítások kérhetők. A tanulmányok megfelelő javítása, pontosítása esetén van lehetőség a publikálásra.

 

Tördelés:

A javított, véglegesített tanulmány tördelésre kerül, a szerzők minden esetben megkapják a tanulmányuk betördelt változatát átnézésre. Formai és esetleges nyelvtani hibák javítására itt még van lehetőség, tartalmi változtatások már nem végezhetők a tanulmányon.

 

Megjelenés:

A megjelenéshez szükség van a Szerzői Nyilatkozat  kitöltésére, melyet a szerkesztőség küld meg a szerzőknek a publikálás előtt.

 

A tanulmányok a soron következő számok egyikében kaphatnak helyet. Az adott év első három számában magyar tanulmányok, a negyedik számban angol nyelvű tanulmányok kapnak helyet. Először az adott szám on-line jelenik meg a folyóirat honlapján, majd néhány héttel később a nyomtatott kiadvány is megjelenik.

 

 

Az anonimitás biztosítása érdekében a szerzőktől kérjük, hogy a tanulmányban NE tüntessék fel személyes adataikat, egy külön fájlban közöljék a következőket MAGYARUL ÉS ANGOLUL:

-       Név, tudományos fokozat, beosztás, intézmény, e-mail cím, levelezési cím

-       5-6 sorban E/3. személyben kérjük a szerzők rövid bemutatkozását

 

Kérjük, hogy az irodalomjegyzékben minden olyan tételnél, mely rendelkezik DOI azonosítóval, azt tüntessék fel.

 

 

Kérjük, hogy a tanulmányt az alábbi útmutató alapján szerkesszék meg:

A szerzői útmutató itt érhető el.  Az útmutató egyben sablon a tanulmány megszerkesztéséhez.