Győr-Újváros humán szolgáltatásainak fejlődése történeti és területi kontextusban - Kóbor, Krisztina; Tóth, Orsolya (Tér - Gazdaság - Ember/Journal of Region, Economy and Society, 2021)
A tanulmány Győr-Újváros humán szolgáltatásainak fejlődését mutatja be történeti és területi kontextusban, a kezdetektől napjainkig. A városrész keletkezése óta Győr város „nemkívánatosnak” minősített, etnikai, vallási vagy egyéb szempontból diszkriminalizált rétegeinek adott otthont. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, humán szolgáltatásainak fejlődése példa és modell értékű, sokszor szolgálta ki Győr városának egyéb részeit is. A tanulmány bemutatja azt a dinamikus fejlődést és folyamatos kölcsönhatást Győr-Újváros példáján keresztül, mely ember és lakókörnyezet között jelen van, és melynek fényében az adott terület és lakói folyamatosan formálják egymást.