A nagyszebeni bőrdíszműipari körzet mint az egyéni tudásbázist sikeresen alkalmazó régió - Nagy, Nikoletta (Tér - Gazdaság - Ember/Journal of Region, Economy and Society, 2021)
földrajzi közelség pozitív hatásának tanulmányozása az iparági körzeteken belüli együttműködés minőségére és mértékére, valamint az innováció és a tudás terjedésének elősegítésének érdekében kiegészült a kapcsolati közelség elemeinek vizsgálatával. Mindennek az alapját azonban továbbra is a szervezet tagjait alkotó egyének személyes tudása képezi, melynek szintbeli eltérései jelentik az egyik legjelentősebb kognitív korlátot a szervezeten belüli, és egyben a szervezetek közötti hatékony tudásmegosztás folyamatában. A tanulmány a szervezetek közötti tudásalapú folyamatok alapját képező szervezeten belüli tudásáramlást, valamint az ennek kiindulópontjául szolgáló egyéni szakértelem szintjeit vizsgálja. A tanulmány magában foglalja a kutatás tágabb környezetét nyújtó romániai Nagyszebenben található bőrdíszműipari körzet bemutatatását és elemzését, valamint egy, a körzeten belül működő vállalat munkávállalóinak szakmai tudásának felmérését.A tanulmány célja az egyéni tudásbázis és a szakmai tapasztalat alapvető jelentőségének a hangsúlyozása mint az iparági körzeteken belüli tudásmegosztás meghatározó forrása.Az empirikus kutatás igazolja, hogy az iparági körzetek viszonylatában vizsgált tudásalapú folyamatok esetében jelentős szerepet tölthet be a vállalaton belüli tudásalkalmazás, tudásteremtés és tudásmegosztás.