Kriptogazdaság – a jövő útja - Gajzágó, Gergő (Tér - Gazdaság - Ember/Journal of Region, Economy and Society, 2020)
A tanulmány fő célja, hogy rávilágítson a kriptogazdaság növekvő jelentőségére. Ehhez első lépésben definiálja a kriptogazdaságot, majd bemutatja jelentőségét a gazdaságban rámutatva a várakozásokra és a felhasználhatóságra. A tanulmány bemutatja a kriptogazdaság kormányzati szférában való alkalmazhatóságát, valamint a tudományos szféra növekvő érdeklődését is. A fenti cél elérésének érdekében a tanulmány gyakorlati példákat ismertet a pénzügy, a tartalomipar és az ellátási lánc menedzsment területéről. Szintén célja a tanulmánynak a kriptogazdaság technológiai hátterének megismertetése az olvasóval, hogy alapvetőinformációkat szerezzen a titkosítással, a blokklánccal (tágabban értelmezve a megváltoztathatatlan feljegyzések időbélyegzős sorozatával), valamint az elosztott főkönyvi rendszerrel kapcsolatban. A tanulmány arra a kérdésre is keresi a választ, hogy a Széchenyi István Egyetem milyen módon használhatja fel céljai érdekében a kriptogazdaságban rejlő lehetőségeket. Ennek érdekében a tanulmány egy koncepciót vázol fel, amely érinti az oktatás, a kutatás és a tanácsadás területét is.