Munkáltatók elvárása a soft és hard skillek-kel kapcsolatban a munkaerőpiacon - Horváth-Csíkós, Gabriella; Juhász, Tímea (Tér - Gazdaság - Ember/Journal of Region, Economy and Society, 2021)
A tanulmány célja annak vizsgálata, hogy a Közép-Magyarország régió legnagyobb egyetemén tanuló egyetemi polgárok miképpen érzékelik, hogy a munkáltatók milyen soft és hard skilleket várnak el tőlük, miután végeztek az egyetemen. A tanulmányban ennek a felmérésnek az a része kerül bemutatásra, amiben a válaszadók a szükséges képességeket értékelik. A tanulmány feltárja, hogy milyen elvárásaik vannak a munkáltatóknak a munkavállalókkal szemben és melyek azok a képességek, amelyeket elvárnak a jelentkezőktől. A szerzők a vizsgálatukban arra voltak kíváncsiak, hogy a vizsgált skillek: az érzelem, az operatív munka és a vezetés, milyen kapcsolatban vannak egymással, és hogy ezeket a skilleket tanulhatják-e a hallgatók az iskolákban. A vizsgálat kitért arra is, hogy a soft skillek megjelennek-e a felvételi követelmények között és ezek a képességek jelentős igényként azonosíthatóak-e a munkáltatói oldalon.