Az e-mobilizáció térnyerésének jellegzetességei - Majoros, Károly Tamás (Tér - Gazdaság - Ember/Journal of Region, Economy and Society, 2019)
Az emberek szabadság utáni vágyának leggyakoribb megnyilvánulási formája a helyváltoztatás során tapasztalt kötetlenség érzése, mely mobilitás nem mellesleg a gazdasági, társadalmi folyamatok átalakulásának is kulcsmozzanata. Ezen helyváltoztatási tevékenység erőforrás szükséglete, annak hálózatosodása és eszközstruktúrája erőteljes megújuláson megy át napjainkban. A tanulmány az e-mobilizáció karakterisztikáinak és a kapcsolódó externális hatások bemutatását tűzte ki célul. A tanulmány az egykoron determinisztikus energiahordozók térvesztésének, valamint ezen változás gazdaság-átalakító hatásainak és a szereplők reakcióinak vizsgálatán keresztül ismerteti a lehetséges változások irányvonalait.