Rezsiközösség 2.0, avagy ügyvédek a coworking irodában - Lévai, András (Tér - Gazdaság - Ember/Journal of Region, Economy and Society, 2018)
A tanulmány célja bemutatni, hogy az új generációk igényeinek és a digitális technológiáknak köszönhetően gyökeresen átalakult irodák, ezen belül is a coworking – közösségi irodák, mennyire alkalmasak a tradicionális munkakörülményeket (bizalmas iratok kezelését és a titoktartást) igénylő ügyvédi munkák végzésére. A téma még kevésbé kutatott, ezért az általános irodalmi áttekintés után bemutatásra kerül az amerikai, a németországi és a magyarországi szabályozás is. Ezt követően a kézi adatgyűjtéssel gyűjtött információk elemzésével kapott eredményeket az egyetlen magyarországi coworking irodát használó ügyvéd egy interjú keretében validálta. Az ügyvédi hivatásnál már keletkezett egy előd modell, a zsargonban rezsiközösségnek nevezett ügyvédi társulás, mely során az ügyvédi tevékenységek összehangolása történik meg. Így alakul ki a rezsiközösség következő generációja, amely alkalmazza a közösségi irodák vívmányait, ezáltal javítva a körülményeket és a költségeket, illetve a közösség fokozódó aktivitása miatt további pozitív externáliák jelenhetnek meg.