Akik formába öntik Győr jövőjét - A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. helyi beágyazódásának vizsgálata - Balassa, Bernadett (Tér - Gazdaság - Ember/Journal of Region, Economy and Society, 2018)
A vállalatok, a közszféra és az akadémiai szektor együttműködése Európa szerte a helyi gazdaságfejlesztés alapját képezi. A regionális tudományokban számos elméleti modell törekszik ennek alátámasztására, ugyanakkor esettanulmányok sora igazolja a gyakorlati megvalósításának eredményességét. A vállalatok helyi beágyazódásának feltárására és ennek hatáselemzésére vállalkozik jelen tanulmány egy győri gazdasági társaság bevonásával. A Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. példája azt igazolja, hogy a helyi beágyazódás nemcsak a város fejlődése szempontjából kívánatos, hanem ezáltal kritikus fontosságú erőforrás problémákat is megoldhatnak a vállalatok.