A szingapúri intézményrendszer és a koronavírus-válság - Magasházi, Anikó (Tér - Gazdaság - Ember/Journal of Region, Economy and Society, 2020)
A tanulmány a COVID-19-válságra adott szingapúri intézményi válaszokat vizsgálja a kormányszervek közlései és aktuális hírek, tanulmányok alapján a vírus megjelenésétől számított első öt hónapban. A 2003-as SARS-járvány tanulságaiból kiinduló, megelőző intézkedések bemutatása és az első két hónap részletes elemzése feltárta a gyors, hatékony és összehangolt cselekvési példákat, s a transzparens tájékoztatás mintáit. A meglepő áprilisi fordulat a járvány kitörésében felhívta a közpolitika és a helyi társadalom figyelmét arra, hogy elengedhetetlen a Szingapúrban élő alacsonyan képzett külföldi munkavállalók életkörülményeinek javítása. Kulcszavak: Szingapúr, intézményi rendszer, COVID-19, koronavírus-válság